Surat Khabar Ari ini


For more widgets please visit www.yourminis.com

Wednesday, June 24, 2009

New Chapter..

Tepat kul 5 smlm aku cek kt student portal utk mengetahui adakah rayuan aku utk smbg belajar diterima atau tidak. Org kt bahagian pengambilan pelajar tu ckp lg result kuar seminggu sblom hari pendaftaran. Tp aku saje je cek. mane la tau kuar awal ke. Tiap2 ari aku cek.

Akhirnya, stelah aku bukak page tu, aku pon terkejut gile, tangan aku jd menggeletar. Doa aku serta doa2 org len akhirnye dimakbulkan. alhamdulillah.. Aku dpt smbg degree kt SEGAMAT. HAH?? Btol ke ape aku bace nie? Segamat lg ke? TIDAKKKK!!!! Aku nk dpt kt Melaka. Tak dapat plak. Xpe la. Nak wat camne. Aku pon tros la panggil mak aku suh die tgk kt laptop aku nie. Die pon happy sgt. Die kate x kesah la dpt Segamat ke kt mane ke belajar je la btol2. Aku pon angguk je la tanda setuju. Pastu, mak aku trun je bwh. Aku dgn segeranye menelefon si dia.hehe.. hapy sgt aku nie. aku tepon syg aku, syg aku pon hapy gak. Dia kate ok la dpt Segamat. Tak jauh sgt. hehe...

Aku mmg bersyukur sgt dpt smbg belajar. Tapi bile aku tgk balik aku nye kos. Aku cam dh riso sket. Bole ke aku nie amik Islamic Banking? Gile Islamic aku nie.hahaha... Pastu, dgn segeranya aku bukak website fakulti nk cek subjek ape aku kene amik. Perghh.. Gile la. aku kene rules and regulations of Al–Quran and Al–Sunnah. Aku terdiam. Pastu aku tergelak sorg. hehe.. Aku bole jadi ustaz camni (bukan Ustat ye). hahaha...

Ape2 pon. Semoga berjaya lah untuk aku serta rakan2 ku yg len yg dpt melanjutkan pelajaran ke peringkat ijazah. Kepada yg tersyg, jgn riso ye. Nanti kite dating kat Melaka same2 ye..hehe.. Belajar btol2 tau syg, nnt dpt keje best, bole kawen..haha...

Gud luck buat sume. Belajar btol2 la ye. Semoga dapat kerje yg best2 nanti.
bye..

7 comments:

Anonymous said...

cogratz dear..
finally..
dapat gak..
alhamdulillah..
jgn nakal2 kt segamat..
hahhah..
segamat??hahha..
nway..cogratz!!

ash_hafriz said...

hehe..
thanks syg..
ok syg, b jnji b x nakal2 ye..
hehe..
syg pon same.jgn nakal2 tau kt melaka..
hehe...
nnt b dtg melaka cek syg wat ape..
hahahaha...
thanks syg...

d_jas said...

ei gle jiwang korang nie...x sangke..hahaha
mama papa bersatu akhiryer..hahahah

maRYza said...

syg jgn nkl2 ek..haha..
btw tahniah la wei..

ash_hafriz said...

deja:ko mcm kenal je anonymous 2. tp kitorg jiwang ek? haha...

maryza: haha.. nie utk 18 taun ke atas je.bwh 18 x bole. haha.. ok. thanks...

ejans said...

iuewww lucah aku bace cmmnt2 ni.. cm nk melan*** jerr.. hahaha...

b syg b syg gituw.. dahulu nya.. haishh kelu lidah nk berlucah2 kt pblic.. haha.. skrng.. wahhh grandd gituw.. haha..

paper pon tahniah la bokser.. jgn dtg melaka jmpe dia jerrrrr.. aku pon melaka gak.. aku taw kaw dtg tp xsnggah jenguk aku.. tau la kaw.. nnti aku report kt mak kaw..

faridcool said...

bagam tamil