Surat Khabar Ari ini


For more widgets please visit www.yourminis.com

Wednesday, November 5, 2008

Mamee Monster letak serbuk perencah diluar?

Mengikut ape yg tertulis di atas,
Setelah kawan saya membeli pek Mamee Monster yg baru, didapati bahawa serbuk perencahnye diletak diluar pek Mamee Monster..
Ape kejadah kat luar pek, sedangkan kan lg elok kalo letak kat dlm. Ini pun kawan saya beli kat giant, cuba kalo dibeli di kedai mamak, kedai runcit ah tiam, kedai runcit muthu selvi dan juga kedai runcit ahmad mahmod. Tak kan nak beli mamee pastu kena koyak-koyak kan perencah yg digantung kat tepi. Dh jadi x bersih la kalo camtu. Tangan-tangan org ntah mane ntah, tibe-tibe trus pegang perencah tu. Tak ke kotor tu. Adik saya dulu suke makan saje serbuk tu. Geli pulak rase nak gigit benda tu kalo org len yg tak tau dari mana dia datang pegang benda tu.

Syarikat MAMEE-DOUBLE DECKER juga telah menukar "tagline" Mamee Monster yg sebelum ini berbunyi "Rangup dan Goncang" kepada "Kerangupan lazat lagi enak"..
Bunyi "tagline" baru ni, x best langsung..
Ini kerana, dimanakah hilangnye keseronakan menggoncang pek Mamee Monster tersebut yang sudah lama ade dan hanya merasa kerangupannye sahaje itupun jika pek tersebut tidak masuk angin.

Tetapi, disebalik syarikat tersebut tidak lagi meletakkan serbuk ke dalam pek tersebut, mereka telah mengeluarkan 3 variasi perasa iaitu 2 perasa lama dan 1 perasa baru kepada pek Mamee Monster. 3 perasa tersebut adalah Ayam, BBQ dan Tomato. Jadi, rasa Mamee Monster seperti dahulu masih ade sikit lagi dikekalkan.

Disini juga, saya sertakan gambar pek Mamee Monster yg terbaru..Begini lah rupe pek Mamee Monster yg baru..
ada elemen sarkas pulak...
ingat comel la tu...

1 comment:

akinzu said...

(cuba kalo dibeli di kedai mamak, kedai runcit ah tiam, kedai runcit muthu selvi dan juga kedai runcit ahmad mahmod) ni kedai rekaan ke ape??

disebabkan ko sruh aku puji..
bgus topic ni.. at least aku rase lapar plak tgk mamee tu.. wahaha